28. januari

Dagen har gått bra. Men mycket är kvar, som ska fixas- började städa, äta middag(snart),diska, sen ska skriva på engelska en uppsats, men det kan göra när J sover. Det betyder efter klockan 10-11. Hoppas att klarar , jag har skrivit klar, men måste bara kolla över, eller skriva lite till.
Idag har varit i badhuset. Skönt, fick själv oxå simma, så att J satte på stolen och titta på när jag simma.Efter det bastu, jag älskar att vara i bastu. När bodde hemma, då hade vi varje söndag bastu. Kanske nästa vecka ska gå igen. Måste ju göra nåt, att M kan sova. Imorrn ska ut till parken, eller åka skidor eller pulka. Då kan M sova. Prata med honom lite. Att han vill ta J nånstans,om han vakna inte så sent.Han vakna ju efter klockan 3. Och sen han fråga , om jag har skola på måndag. Jag sa ja, att klockan 9-15. (han fråga att vi ska handla sen, som förstod), sen han sa att nån ska komma hit(nån tjej).Jag svarade , att jag vet redan allt. Han bara skrata lite. Men han bara skoja.Jag känner mig lite lättnad efter det, när hade frågat , om han hade läst mitt brev. Nu han vet hur jag känner nu, eller alla de år tillsammans. Jag försöker att vara nån annan, han ser att jag har förändrats. Jag kan inte visa , att jag mår inte bra. Ibland känner mig så nere. T.ex, träffade en gammal kompis, har inte haft ingen kontakt 2 år, bara säger "hej".Hon har 2 barn, en i skolan, en samma dagis som J. Och nu såg henne, och hon är gravid igen.Jag är avundsjuk. För att när hon blev gravid med andra, vi hade bra kontakt, jag berätta oxå att vill bli gravid eller så. Efter det kunde inte träffa henne. Det är jätte jobbigt att se, alla de som har varit med J på dagis, och nu har de redan 3 barn. Hatar när folk frågar, när ska vi skaffa andra. Jag klarar inte mer, om nån kommer att fråga det. Det är så känslig tema för mig.Kommer inte över abort. Det närmar igen, mars skulle hon (han ) blivit 4 år.
Ska äta middag nu, sen fortsätta att städa.

27.januari

Har precis väckt M,han ska börja klockan 4. Ska hämta J oxå snart, sen ska börja att fira helg.
Idag hade jag körning , och det gick bra. Jag är så glad , att höra att jag kör varje gång bättre och bättre. Jag har nu 14 leksiner kvar. Är osäker om det räcker, eller måste köra mer. Men kan köpa sen en 10 pack, eller 20 pack. Vet inte, måste fråga trafiklärare. Sen har jag 3 dubbelleksioner i gullmarsplan. Sen kan öva lite att köra på stan , kanske. Hoppas att få körkort före sommar, eller present när fyller år. Måste satsa lite extra.Och det behövs pengar. Kanske ska börja jobba i aprill, extra om M och J ska åka till Pakistan. M planerar att åka , men det är inte sant.
Ska hämta snart J, sen ska handla lite mat hem.Imorrn ska till badhuset. J kommer att vara glad.
Hinner äta semla och dricka en kopp te.

26. januari

Första månad börjar bli slut. Tiden bara rinner, det stannar inte. Önskar att kan gå tillbaka.Tillbaka när alla var glada, men nu...
Är livet ändrats så mycket. Kommer att bli det bättre eller kommer det bli värre. Hoppas att kan komma på fötterna, och bli glad igen.Men det tar tid.Kanske.Kanske inte. Vet inte just nu, hur livet blir om ett år.
I skola går det bra. Engelska är jobbigt. Nu måste skriva en uppsats, men det är så svårt. Imorrn har jag klockan 10 körning, sen ska komma hem. Sen plugga , plugga ,plugga. Måste göra det om jag vill ha betyg. Har mejlat till högskoleverket. De svara att min bedöminig ska vara klar snart. Hoppas att nästa vecka få. För att måste söka nya kurs. Kollar runt med högskolor oxå.Man kan börja ansöka i mars, då har jag lite tid, att kolla runt och kan bestämma. Att allt ska inte bli sista sekund.
Det kan hända , att jag o J kommer att bo kvar här. Men helst vill jag flytta till mindre 3-a. Hoppas att vi hittar en mindre innan han ska åka. Prata med honom, han sa att han ska inte till Australia.Han ska till Kanada eller Usa. Jag visste att han kommer inte att stanna kvar här. Om bara han kan komma , och fråga att vi alla kan flytta, men det går inte. Det är ingen förändring. Vi har ingen framtid.Men kommer han att klara , att vara utan J. Han har sagt, att det kommer bli jobbigt, att vara utan henne, men det är han , som vill det livet utan henne, inte jag. Jag har aldrig önskat att bli ensamstående, men det går ditåt. Ensamma med en dotter. Vilken liv kommer det bli. Kommer jag att hitta nån annan? Nej, det tror jag inte. När har jag tid, att träffa nån eller  jag är inte redo för det.
Ska surfa lite här.Imorrn det är fredag. På lårdag lovade till J , att gå till badhuset. Det ska bli kul.

24.januari

Idag är det tisdag , och jag är ledig, från skolan. Men plugga hemma idag, engelska.
Ska börja tvättstuga klockan 10, då kan samtidigt plugga här. M sover som stock. Han var ledig söndag-måndag. I söndags var vi alla 3 ute. Det snöade, J fick åka pulka, och sen åka skidorna. Det var roligt, även för M, som brukar inte vara ute med henne, nästan aldrig. Sen åkte att handla, och för J blev det Mcdonalds.
Igår hade skolan, som vanligt. Måste börja kolla nya kurs, att ansöka. Samt tänkte kolla upp, när ska få svar från skolverket, som räknar ut mina poängen.
Igår jag tog en steg. Jag skrev ju ett brev till honom, och ville veta om han hade läst det. Då igår frågade direkt, och han svarade ja. Men prata inte om det brevet. Känslig tema för mig, och även för honom. Han ringde igår till migration, att fråga , när han ska få svar om svensk medborgarskap. De svarade , att han ska få svar nästa månad kanske. Då betyder det, att han ska åka redan på hösten. Han sa igår oxå , att jag kan behålla den lägenheten. Att måste inte flytta. Men vet inte. Jag kommer göra om här sen. Ändra allt, om kan. Vet inte ju om kommer in till skola på hösten.
Just nu känns det ok, om han är här. Men hur kommer det gå, när han ska åka. Jag har ingen aning.Måste tänka positivt. Vissa dagar är jag ledsen igen. Det gör ont i hjärtat, om man har känslorna, och man kan inte krama det man älskar.Ah vill inte börja tänka på det nu.
Ska börja med tvätten nu.

21.januari

Sista dagarna har gått bra. Livet är som vanlig. Skola -dagis -hemma. Några dagarna när hämtar J, sen kollar om hans taxi är vid parkering.Om ja, då skickar sms, att taxi är här. Och han ringer, när är på dagis, att han kan köra oss hem. Vi har bara 10 min att gå hem. J är glad, att kan åka pappas taxi hem. Varför han är så snäll mot oss. Han ska inte bry om oss, men det gör han. Men varför han måste vara så snäll. Det gör så ont, när han går, och man kan säga bara "tack och hej då". Jag vill krama honom, pussa honom, när han går, men JAG FÅR INTE. Saknaden kommer igen. Jag har försökt inte tänka på det, men när känslorna kommer.Det är så svårt att man måste hålla borta.Jag vill bara att han ska se mig, som annan människa. Tårarna kommer....Trött att ljuga till andra, om man frågar "hur mår du?". Jobbigt att se folk, som är gravid och lyckliga par, som kramar pussar.Inte vi. Han har inte frågat,när kommer skilmässa papper. Men vi måste själv meddela till de.Har inte sagt till honom.Ska få se när han frågar.
Idag har varit ute med J. Köpte nya stövlarna till J,samt hittade vårskor till mig själv. Lite klack. Vad hände igår? klockan 10. 30 ringde mobilen, jag var i Skärholmen. Min bilskolan ringde, att jag har körning. Jag minns inte att jag har bokat tid idag. Hade inte alls skrivit upp den tiden. Jag blev chockad, när fick veta att hade körning. En leksion mindre, andra gånger. tack tack. När kom hem, sen kollade att jag hade körning. Men hur kunde missa det.Fattar inte. Kollade andra tiderna. Det var en tid, som hade skrivit fel oxå. Nästa gång ska kolla där mina tiderna. Och sen ska boka Riskettan plats. Måste passa, att fixa det , när mamma är här. Jag känner mig säkrare i ratten nu, det går framåt. Jag hoppas att kan vara klar ,när fyller år. Måste planera ju hela tiden.När har skolan, har tiderna att använda, utan att M vet nåt. Vet inte om kan fortsätta , i mars. Måste börja ansöka nya kurs innan 6 februari.
Klar med J-s skolval.
Ikväll ska titta Muumien på tv, sen måste plugga engelska, när J sover.

17.januari

Idag hade dag, när Botkyrkabyggen har fixat ( nästan) alla fel. De kom klockan halv 10. Inte så tidigt, tyckte jag. Men men , det kom en stor problem.
M sov klockan 5 i morse, men sa till honom att kommer att väcka honom, när de kommer.För att de skulle ta en titt till sovrums klädskåp dörren. Ok, jag väckte honom. Han sa inget. Jag var hemma tills klockan halv 2. Hade tvättstuga, tyckte att jag var tyst. Men han kunde inte sova. Sen han prata med en kompis. Klockan 1 kanske han somna igen. Och nu efter klockan 4 , när han hade börjat jobba.Då skicka sms- jag kan inte jobba ,kanske ska komma hem.Nästa gång väck inte mig, om nån kommer eller ringer. Tack så mycket. Varför han sov så sent då.Fattar inte. Skicka tillbaka, att ok nästa gång ska säga, att de ska komma senare. Han har inte svarat eller ringt.Efter det bev igen så ledsen.Jag försöker att vara bättre, att lyssna mer honom, och nu börjar igen. Jag kommer att ta hemtelefon ut i väggen. Det är hans telefon. Jag vill inte svara .J svarar alltid. Vet inte om jag låter för mycket , när jag är hemma. Måste fråga honom. Då måste vara i j-s rum. Inte illa, då kan ta hans data. Och plugga där.
Idag har tagit engelska. Har läst och översätt en text, nästan 3 sida, jag har en kvar, men tar det lite senare.När J sover. Har lånat idag en engelsk boken. Kanske ska börja läsa det.
Ska kolla, om kan logga in , att söka skolplats till J.Försökte för halvtimme sen, det funkade inte.

16.januari

Måndag igen. Ganska lugnt dag. Har varit i skolan. Lämna hämta J. M var ledig idag. Han vaknade när hämta J, klockan 3. Nu planerar han att gå ut, kanske.
Min mamma ska komma hit i februari. Väntar, när hon ska skriva vilka datum ska hon komma. Då kan göra lite planer. Ska gör i bilskolan risk ettan kurs. Då kan hon ta J,men ska inte berätta vad ska göra. Hon vet inte om det, att ta körkort. Vill vara klar med det. Imorrn har körning igen , innan ska hämta J.
J gråter igen, ska duscha henne.

14. januari

Idag har jag och J varit i Stockholm. Det var länge sen, när var på stan, på riktigt. Men inte så lätt med en dotter, som orkar inte gå överallt. Men vi gick till Leksakslandet. Det var roligt för henne. Planerade att gå nånstans, att M kunde sova hemma. Och det fick han. Efter det gick till en cafe, tar en fika. Sen hem. J somnade på tåg, men hon fick bara vila 10 min, sen var det Tumba. Hemma, när M gick till jobbet, vilade ca 2 timmar.Nu är vi pigga, har ätit precis middag, och nu tar det lugnt. J leker med sin häststall, köpte det oxå till henne.
Igår ringde M,när J sov, och prata nästan halv timme. Om nästan allt, om mina studier, om hans planerna. Och sen han berätta, att jag har förändrats mycket, efter det att har börjat med skola. Han sa , att jag är frisk. Att tidigare har jag varit så nere. , har varit sjuk? Vi har börjat att prata mer med varandra. Men det är en bra sak. Men tror inte att det ska bli vi 2 snart.
Idag ringde min mamma. Hon ska komma hit när J ska fylla år. Men hon ska vara här ca en vecka. Och hon kommer inte samtidigt, när Sweetie kommer. Hon vet inte att vi har problem. Men kanske ska ta , och fråga honom, om vi kan gå ut. Vi har inte varit ute aldrig, efter vi fick J. Men vet inte om han vill gå ut med mig. Önskar att han ska säga JA. Men tror inte att han vill gå ut med mig. Han ringde precis, men J ville inte prata eller han fick körning. Imorrn och på måndag är han ledig.
Måste ta min engelska allvarligt,med grammatik. Ska kolla senare , om kan läsa grammatik lite, när J sover.
Nu ska diska lite.

12.januari

Första skolvecka är över. Och jag är nöjd. Fick mitt testresultat på engelska.Det var 46 rätta av 80. Då ligger jag Engelska A. Och brev till lärare fick oxå godkänd. Mathe känns lätt, måste tänka lite ibland, men det kommer inte att vara nan problem. Måste börja ansöka nya kurser. Men väntar mina slutbetyg, bedömning, har inte fått ingen svar. Sen ska börja ansöka till högskola. Och tänker ansöka inte bara en skola. Hoppas bara att kan komma från hotell, har inte sagt upp mig, men kommer att göra när kommer in högskola, annars måste stanna kvar.
J är nöjd, med nya dagistiderna. Lämnar klockan 8 , hämtar klockan 4. 2 dagar ska lämna henne klockan 9, då kan hon äta frukost hemma.
Imorrn ska ringa Botkyrkabyggen, att göra felanmälan.Jag har en lång lista. Sen ska boka körtiderna. Sen ska ta och plugga engelska extra. Måste göra det, att bli bättre.Inte bara vad måste göra hemma.
Söndag , måndag är M ledig. På lördag måste hitta att göra nån, inte stanna hemma. Tänkte gå till badhuset, men väntar min tante.
Och M-s syster kommer hit i februari-mars. Och kanske hennes kompis med sin son.Om en månad ska fylla min stora tjejen 6 år.Måste börja planera lite, annars kommer det vara allt i sista sekund.
Ny ska stänga tv , hon tittat det så länge.Ska leka med henne lite.

11.januari

Igar efter klockan 9 pa kvallen,tittade en film pa tv. J sov redan.Tankte pa honom, bara lite.Och sen han ringde. Laste han mina tankar. M fraga, om J sov. Han korde bilen samtidigt. Och borja prata, forst om vad Botkyrkabyggen ska fixa hemma. Han sa att om jag kan gora felanmalan. Vi har en hel del, som behovs att fixas. Sen sa, att ok. Vi kan gora det tillsammans, nar bada ar hemma, att skriva upp. Vi behover inte duskutera om de nu, nar han ar pa jobbet och kor bilen. Han sa ok. Sen han borja prata om J s kalas.Hon ska fylla ar om en manad. Om jag har tankt att gora nat. Beratta att tankte bjuda alla dagisbarn, att kan hyra lokalen nere i huset. Han sa, att det racker med bara narmaste kompisar fran dagis.Inte alla. Sen sa, att vi kan prata om det, nar vi ar hemma. Samma sak, att inte diskutera nu. Han sa ok. Fattar inte att han ringde, han ville prata med mig. En steg vidare, att vi borja diskutera om viktiga sakerna.
Idag hade jag korning, och det gick bra.Larare sa oxa , att jag vagar mer, ar mera bestammt bakom ratten. Jag hade ju paus igen en manad, men det gick bra. Ska kora ny varje vecka.Maste boka de andra 3 leksioner oxa snabbt. Ska till mathe idag.Det gillar jag. Jag kan mathe, men det kommer sma fel.Imorrn engelska och sen mathe. Har gjort laxa engelska, men har inte fatt svar. Fattade inte om min laxa gick framme.Men det stod dar, att det ar inlamnat.
Ska lagga lite lunch.

10.januari

Igår började med skola, och det var roligt. Det kändes konstigt att gå till skolan efter så många år. Först var engelska.Det kan vara lite jobbigt, för att jag har haft paus nu länge. Och har problem mycket med grammatik. Men mathe var bättre. Jag klarade mina övningar, och ville göra mera och mera. Inte så svårt.
Idag var ingen skola.Har varit hemma, hade tvättstuga, har städat lite hemma.Och fixat hemläxorna. Imorrn har bara mathe.Men det börjar klockan 1. Men får inte glömma, att jag har körning imorrn klockan 8.30. Har bokat tiderna, och vill klara körkort.Men det tar lite tid. Det kan hända att jag kommer att byta skolan. Fick erbjudande, 3 dubbelleksioner för 1200 krona, istället 2400. Nu på fredag ska gå boka tiderna.
Jag tror att han har läst mitt brev, men vi pratar inte om det. inget som har förändrats. Kanske han behöver tid, att tänka. Men jag kommer inte att prata om oss. Håller gränsen, att vara bara vänner. Det funkar , att vi är som bara vänner. men det gör ont i hjärtat ju.

8.januari

Hej snalla dagbok.
Idag har varit hela dagen ute. Redan klockan 10 gick ivag.Men Jenna. Tankte ta vagen till Kungens kurva till Jysk. Kollade deras reklam, rea. Behovde kopa nya lakan , nya handukar. Och kopte, nu ar jag nojd, hoppas att andra kommer oxa vara nojda.Nu kan slanga allt gammal. Det ar mycket redan hemma. Vi skulle gatt till Lekslottet idag med en Jennas dagiskompis. Men messade att om de vill ga till Lekpalaset, men de kom inte. Men J ville ga dit. Hon var dar med M, da ville inte hon leka dar. Men idag var hob dar, och det var roligt for henne.
Imorrn ska borja skolan.Har packat klar vaska, och det ar tungt. Bara 2 bocker, men de vager sa mycket. J ska vara ledig imorrn.Ska halla henne vaken langre, om det gar. M vill sova imorrn.Men J sa, att hon vill vakna, nar jag vaknar. Men ska ga hemifran klockan halv atta redan. Maste vara dar itid, for att allt ar nytt dar och hittar inte sa latt ju. Kollade kurslista , att det finns manga fran Botkyrka.Hoppas det ska bli kul att borja plugga igen.
Tanker inte sa mycket pa honom. Nu ar det andra sakerna viktigare.

7.januari

Idag var dagen ok, lite gnäll, men det är nästan varje dag.
Jag och J var på bio idag, tittade Leijonjkungen.Hon tyckte om den filmen. När vi var borta, då fick M sova hemma lugnt. När vi kom hem , var han vaken. Inte mycket prat, lite som vanligt. Jag skickade ju i torsdags det brev, visste inte om han har läst det. Men idag kollade hans mobilen, och det såg att han hade öppnat det mejl, då kanske han läste brevet med.Men han har inte sagt inget.Och sen kollade om, han har kontakt med "henne".Såg inte att de har ringt till varandra, eller smsat.Sista sms, var när hon önskade "gott nytt år" i lördags förra vecka. Lättnad för mig.Men vem vet, kanske hon har åkt bort eller nåt annat.Vet inte.
På måndag börjar skolan, ska läsa bara mathe och engelska. Inte natur.för att ska vänta mina poäng från Högskoleverket.Kanske behöver inte läsa det.
Ska titta på filmen., börjar halv 10.

6.januari

Ledig idag. J vakna klockan 7 imorse, börja titta sina filmar.Jag somna på soffa. Har varit i centrum idag.Handlat lite fredagsmaten, lite småsakerna.
Imorrn ska til bio med henne.Jag kan inte stanna hemma , om M sover. Jag vill inte stanna, för att han kan inte sova ut. På söndag ska till Lekslottet med en J-s dagiskompis. De är inte just bästa kompisar, men det går. Nu kommer jag visa till honom, att tänker inte vara hemma, när han sover på morgonen. Vill bästa till honom. Jag vet inte om han har läst mitt brev.Han har inte pratat med mig om det.
Den vecka tjänade med Tradera ca 30 krona, inte illa. Det går sakta sakta,måste börja lägga nya annonsen.Måste rensa bort alla småkläderna, annars måste kasta de, om vi ska flytta. Vet inte när hittar mindre lägenhet. Hoppas att snart, vill inte vara här.
Ska diska nu, sen ska titta "Mumien" filmen.

5.januari

Ja, jag skrev brev till honom.Det blev ca 1, 5 A4 sida att skriva i data.Och skrev det för en timme.Men skickade det imorse, innan gick till jobbet. Vet inte , om han läste redan eller inte. På jobbet bara kollade, om han har skrivit tillbaka, men nej. När kom hem , var ingen brev hemma heller. Men skrev ju i brevet, att han måste inte skriva tillbaka, bara ville prata ut, hur känner. Jag har ingen aning, vad kommer hända, när han ska läsa mitt brev. Hur kommer han att titta på mig. Vill inte tänka på det just nu.
Nästa vecka ska börja plugga  -mathe och engelska. Ansökte oxå NK A, men kom inte in. Behöver det att plugga vidare till sjuksköterska. Kollade upp ,att läsa privat,Det kostar ca 3000 krona, men är det värd .Väntar svar från Högskolaverket, att veta mina gymnasiepoäng. I mitt hemlandet Estland vi läser inte de A, B, C osv. Kankse måste ta mera kurs, att komma in till högskola.Vet inte. Då måste plugga Komvux, hela året, sen kan ansöka vidare. Tråkigt.
Nu kommer vara ledig 3 dagar, Jenna 4 dagar, M kommer vara ledig på söndag, och på måndag.
Ska surfa lite runt.

4.januari

J sover redan. Klockan är över 8 , snart 9.
Jag har bestämt mig, att skriva ett brev till honom. Bara känner, att jag måste släppa ut allt vad jag har känt alla de 7 år tillsammans. Jag orkar inte hålla mig länge. Det kan bli värre, men bara vill att han kan förstå mig.Orkar inte-på morgonen till jobbet pigg och glad, och sen när hämtar J, kommer hem.När öppnar hemdörren, börjar direkt gråta.Det är redan 3 dagar irad. Han börjar jobba klockan 4 eftermiddagen, då han är inte hemma. Jag har väntat att tingsrätten ska skicka nå papper.Men det är vi som måste meddela, att vi vill fortfarande skilja sig. M har inte frågat om det. Men snart han ska fråga o det. Ska skrva det brev, men kommer att mejla det honom imorrn innan ska till jobb. Då kanske han ska läsa det innan han ska jobba . Jag kommer inte att vänta nån svar från honom.Jag har fått hans slutlig svar, tror jag.Har ingen aning vad kommer hända , när han läser det brevet. För att det kommer vara lång lång.
Ska hämta sista tvätten, sen börjar med mitt brev till honom.

3.januari

Klockan är snart 7 på kvällen.
Igår det var lugn kväll. Han kom hem, som vanligt prata lite. Men kände mig så konstigt. När skulle lägga mig, ge en kindpuss till honom. Jag bara kunde inte. Han kom sent till sängen.Klockan var 4 eller 5. Började igen krama honom,fick hålla lite honom, men inte länge.Han bar tog bort min hand. Det gör så ont, att mina känslorna kommer ut nu,att inte få ingen tillbaka. Jag kan inte prata med honom , vad jag känner. Han har inga känslor kvar mot mig.Tror jag. Har tänkt att skriva ett brev till honom, hur jag känner. Men kommer han att svara. Jag är rädd, att  det blir värre. Jag betyder inget för honom.
Idag kom hem, och igen började gråta, och blir så ledsen. Skickade sms, att ha en bra jobbkväll-natt. Sen J blev ledsen, att pappa var inte hemma, hon ville prata med honom.Då sms igen, att ring när du kan, j är ledsen. Hon saknar bara pappa. Han var hemma ca en vecka. Sen berätta , att man kan inte vara ledig ,man måste jobba. Fick prata med honom, men inte somjag önskade. Som att saknar honom eller, puss -kram.
Jag vet inte vart ska ta vägen, att jag började visa , vad jag känner. Jag vill ha bara honom tillbaka.Nu har vi betänkestid över, nu kan vi skicka sista ansökan, då är vi skilda. Men jag vill inte. Jag klarar inte.Jag kan inte släppa honom. jag älskar honom .Varför inte han?Varför ?Varför?

2.januari

...började som vanligt.Vakna tidigt, sen lämna J till dagis, sen till jobbet. Igen jobba,men bara kanske 2 dagar kvar.
På jobbet började må dåligt igen. Eller dagen började redan illa. Tvärbana var inställd, fick åka till centralen. Hade inte tid att äta frukost. Sen började tänka igen mina tankar, bli ledsen, men bara bit ihop, tänka bara på jobbet. Och sen självklart kunde jag inte äta lunch. Nu är hungrig , ska äta snart.
Varför måste det vara så jobbigt, att släppa.Att han kan inte förstå mig. Jag saknar honom så mycket, bara vill krama honom, men jag kan inte.Efter jobb hämta J från dagis. Han sa, att han ska jobba idag.Skulle börjat då klockan 4. Men när kom hem, sen såg att han jobbar inte, hans jobbkläderna var hemma. Jag bara kom hem, började gråta, gråta. J kom till mig, såg att jag var ledsen, krama hålla mig. Vilken mamma är jag, om barn måste trösta sin mamma? Smsade, sen ringa, han svara inte. Nu när hade dold nr, då svarade honom. Han var bara i Skärholmen, fråga om han ska köpa nånting. Sen lugnade ner.
Jag har tänkt så mycket, hur kan prata med honom.Men det är ingen ide, att prata med honom, att jag har känslorna kvar. Han har sagt, redan för 6 månader sen, att vi kan vara bara vänner, ingen mer. Sa till honom, att han kommer vara kvar i mitt hjärta. Vi är så olika, att vi kan inte prata med varandra.
För några år sen tänkte han eller vi flytta till Storbrittanien,men det ville inte jag då. Och nu när hade pratat om skilmässa sa han, att allt skulle ha varit annorlunda, om vi hade flyttat dit. Vad menade han  med det?
Jag bara väntar, när kommer posten från tingsrätten, att vi är skilda, men måste skriva en papper. Sista dagarna har varit helt galna. Jag har haft ont i magen, jag vet inte , det är så konstigt känsla, hjärta slår annorlunda. Har tagit sista dagarna de lugnmedicin. Det hjälper lite, men inte som jag behöver.
Han ska hem snart. Idag har varit upp-ner. Hoppas det stannar mellan ikväll.Och jag är lugn.

1.januari

Nytt har äntligen kommit. Det kom ganska bra.För att han stannade hemma, och det betyde nånting för mig.
Öppna champagne klockan 12, skåla med honom, en liten kindpuss(båda 2)....Sen titta på filmen. Jag sov klockan 2, J klockan 3, M vet inte efter J.
Vaknade idag klockan 11, eller det var J.Sov lugnt, utan  att krama honom eller närma.Vill inte att han ska göra mera ont.Nästa vecka ska få papper från tingsrätten, sen lämna in nya papper, sen är vi skilda.Men vi kan vänta 6 månader, men det kommer inte han göra.
En sak , vad kan inte förstå.När vi är skilda, kommer vi att leva ihop, sova i samma sängen.Det är inte normalt, har aldrig hört att man kan leva så här. Han vill stanna, att hjälpa oss.För att börjar plugga komvux, sen söker till högskolan. Förstår inte, varför han vill stanna. Han sa, att om jag vill, kan han flytta till en kompis. Det vill jag inte. Betyder det att vi betyder för honom nån?Han har en bra hjärta, men nu börjar nånting nytt, och måste vara stark, och ändra mig själv , att han stannar för alltid med oss.Kommer det att funka. Måste bara visa mig, att jag kan ändras.Måste göra det, men klarar jag det. Jag vill vara älskat, vill kramas, vill pussas.Men kommer inte över honom. Jag kan inte träffa nån annan då, om han stannar.Kan inte släppa honom. Har börjat dejta i nätet.Pratat lite med några., inte träffat. Just idag prata med en kille, när hade sagt att söker bara kompisar, inte mer just nu. Han svara att han söker mer, och sa hejdå. Hur kan jag träffa nån, om jag säger att söker bara vänner.Kommer inte att träffa ingen.Men kan inte ljuga, att jag är singel. JAG ÄR INTE REDO, att träffa nån.Måste själv sluta med det. Men han, vad gör han. Hur kommer det gå med den tjej.Hur det funkar, om vi bor ihop, och han träffar henne.
Har skrivit lista, vad kommer att göra året 2012.Det är ca 5 viktiga, vad ska göra, men det är bara jag som vet.
Har drömmt idag, att hans kompis fru blev gravid, och de fick barnet. Vad kan det betyda?
Ska ta J ut, ta en promenad.Ska vänta M, när han ska vakna. Måste gå handla, kanske han kan göra det. Eller kanske ska gåtillsammans.


RSS 2.0